Två nya kollegor på Cordial

För lite drygt en månad sedan välkomnade vi två nya kollegor till Cordial, Rebecca Lilliebjelke och Malin von Goes. Vi tog en kaffe och pratade om deras första tid på Cordial och vad som egentligen fick dem att välja Cordial?

Cordial18_0101klar.jpg

Rebecca Lilliebjelke, Senior Manager och Malin von Goes, Manager

 

Rebecca börjar berätta om sina erfarenheter från att ha drivit stora transformationsprojekt på ”kundsidan” i sin tidigare linjeroll på Aura Light.

”-Jag känner att jag har den erfarenheten med mig i bagaget och ser ett stort värde av att ha med mig ett starkt förankrat i kundperspektiv in i rollen som rådgivare. När jag beslutade mig för att ta klivet tillbaks till konsulting var det viktigt för mig med ett förhållningsätt och en metodik som knyter ihop strategi och affärsmål med verksamhetsstruktur och organisation. Det kände jag fanns här på Cordial. I kombination med ett genuint intresse att vägleda kunden i förändringsprojekt och ett synsätt kring hur man får driv i transformationsarbetet. Ramverket, metodtänket och en struktur för HUR man gör. Och samtidigt en flexibilitet och lyhördhet för kundens behov. Det gjorde mig nyfiken.”

Malin lockades av kombinationen av Rådgivning och Utbildning som vi har här på Cordial.

”- Att ha båda delarna visar att det finns en tydlig point of view inom det man är duktig på. Det känns unikt med Cordial.” Rebecca håller med och tillägger: ”- det blir en dynamik mellan utbildning och rådgivning där de respektive områdena kompletterar varandra väldigt bra.

Med sin bakgrund som konsult på större bolag, nu senast på Acando, attraherades Malin också av Cordials storlek.

”- Cordial är litet, men inte pyttelitet, och har samtidigt en lång historia. 17 år i branschen ger trovärdighet och stabilitet. Samtidigt är det kul och utmanande att få vara med på den tillväxtresa som vi ser framför oss.”

”- Ytterligare en aspekt som vägde starkt in i mitt val att byta arbetsgivare var hur min pågående graviditet hanterades under rekryteringsprocessen. Att det var en så total icke-fråga att jag var gravid. Jag tyckte det sa mycket om Cordials långsiktighet och sunda syn på sina medarbetare och hur Cordial aktivt tar en framåtlutad position som en jämställd arbetsgivare.

Under rekryteringen pratade så klart jag och andra Cordialare som ni fick träffa om hur det är att arbeta på Cordial och vilken stämning och kultur som råder hos oss. Men det är ju en sak att någon berättar hur det är under intervjuer - stämde bilden vi målade upp med verkligheten när ni väl var på plats? Vad tycker du Rebecca?

”- Jag tycker att den bild som målades upp stämmer väl med verkligheten. Alla jobbar verkligen som ett team tillsammans. Inte bara inom projekten, utan alla är tillgängliga för att dela med sig. Jag gillar också att vi utmanas i vår egen utveckling och att det faktiskt går att kombinera att vara en driven managementkonsult med föräldraskap och familjeliv.”

Malin fyller på: ”- Mitt initiala intryck från anställningsprocessen är bibehållet, alla har fortsatt vara lika trevliga, drivna, ambitiösa och ödmjuka. Helt fantastiskt! Det har känts enkelt att komma in och börja arbeta tillsammans och leverera. Ett mycket hjälpsamt klimat.”

Så, vad gör ni på dagarna här på Cordial? Du Malin hamnade direkt i två olika kundprojekt?

”- Ja, jag hade förmånen att komma direkt ut i projekt och fokuserar mina sista veckor innan föräldraledighet på att leverera i dem och samtidigt lära känna mina kollegor och vårt metodramverk.”

”- Det har varit en händelserik första tid här på Cordial. Jag arbetar aktivt med nykundsbearbetning och är även ute i kunduppdrag tillsammans med kollegor. Och så orienterar jag mig i våra unika kompetenser för att förstå hur vi bäst drar nytta av allas erfarenheter för att tillsammans fortsätta utveckla Cordial.”, säger Rebecca.

 ”- Och utöver det har vi ju båda kunnat medverka i events som arrangerats på Cordial sedan vi började. Både Business Model Finance (https://businessmodelfinance.c...) och frukostmöte kring Shape Shifting Organizations. Två väldigt spännande events och ett bra sätt att både få träffa kunder och öka förståelsen för Cordial som bolag.”

Tack för pratstunden och återigen varmt välkomna till Cordial!

Bli en av oss

Connecta med oss för att hålla dig uppdaterad med nya jobb.

Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor